søndag 16. mars 2014

Rosa prinsesser og blå fugler

I det siste har det blitt mindre tid til sying. Noen ganger blir det bare sånn at livets andre gjøremål må prioriteres, men jeg har holdt på med noe hele tiden. I går gjorde jeg ferdig to topper:


Dette er ett av to tepper til tvillingjenter som kommer i mai. Min svigerinne skal bli mormor  igjen og hennes barnebarn får slike tepper til dåpen av henne. Jeg har sydd noen av dem etterhvert. Mønsteret er fra Quiltemagasinet nr 2, 2007. Disse to teppene skal ikke være like, men harmonerer med hverandre. Har såvidt kommet igang med teppe nr 2, men fortsatt gjenstår stichery og applikasjon.



Her er en detalje av stichery og applikasjon. Koselig tepper som det er moro å sy.




Dette teppet er etter AnnaKas mønster" blå fugl" fortsatt kan mitt teppe bære dette navnet, men ellers er det lite som stemmer med originalen. Jeg valgte å forminske mitt, fordi jeg skal ha det i gangen på hytta . Det gikk veldig greit,- helt til jeg skulle renskjære midtmotivey. Det var mange tall på mønsterarket, og mange tall i hodet mitt..... Resultatet var at jeg skar av nesten 2inch for mye! Dette kunne jeg sikkert ordnet opp i hvis jeg hadde oppdaget det med en gang. Men det gjorde jeg ikke!

Da jeg kom til rammene stemte ingen tall og malene ble HELT feil. Bare en ting å gjøre: IMPROVISERE.😃
Jeg lagde ytterste ramme med EPP og må si at jeg til slutt ble veldig fornøyd med resultatet.

Nå er hodet fullt av ideer, men jeg skjønner ikke hvordan jeg skal rekke alt...
Sikkert ikke bare jeg som har det sånn.

Ha en fin søndag.

Kari


onsdag 5. mars 2014

Down in the Garden og litt til...

I det siste har det blitt mye småting, strikking og stichery. Men jeg vil vise fram noe av det jeg har puslet med. Under OL ble det en del strikking. Nye sokker til eldste sønn og votter til meg selv.



Vottene er eget design. Falske fletter gir et pent mønster.



Sokkene heter Bure og er designet av Bittami design
Det er gøy å strikke småting, og flott å kombinere med TV titting.


Men jeg måtte også jobbe med Down in the garden . Nå var det blokk 4. Den er NESTEN ferdig nå, men mangler litt applikasjon.


Ble forsåvidt ferdig i tide, og jeg skal nå begynne på blokk 6. LITT vanskelig å motivere seg for den er nesten helt lik....


Så jeg bestemte meg for å legge inn litt "pauseaktivitet" og det ble AnnaKas "Blå fugl". 
Det eneste som stemmer med originalen er vel at mine fugler også er blå.... Jeg vil at mitt skal ha et sommerlig uttrykk for det skal henge på hytta. Nå er motivene ferdig og i kveld skal rammene på!




Ha en fortsatt fin dag!

Kari