fredag 27. desember 2013

Romjulsdrøm i syhjørnet.

I dag har jeg lekt med en av julegavene mine... Jeg fikk Lemoyne star linjalen, og i dag måtte den prøves! Veldig moro, men litt startvansker hadde jeg. Det er nemlig ganske komplisert å se og lære av en video når du er venstrehendt... Etterhvert gikk jeg over til å lese bruksanvisningen, og da gikk det meget bedre. Den hadde tegninger for oss som er speilvendte i hodet😜








Skal sy mønsteret som følger med linjalen for " å få den inn i fingrene". Stoffene jeg bruker fikk jeg i julegave på Quiltelagets juletur, sammen med bakgrunnsstoff og litt lilla blir dette en fin vårduk!



Fikk en lekker bunke stoff fra Quiltegården i Trondheim i år også. Vet godt hva jeg skal bruke dem til. Jeg skal vise deg senere......




Man kan jo aldri være HELT sikker på å få stoff til jul, så for å være på den sikre siden, bestilte jeg noen stoffpakker på salg hos sybutikken i Lillehammer. Pakken kom lille julaften og ga meg litt jul på forskudd! Jeg har allerede brukt noen av disse stoffene, men det må jeg vise fram senere for gaven er ikke levert ennå!


Romjulsdagene er deilige med samling av familie og venner, tid til håndarbeid og gode bøker. Jeg fikk mange bøker til jul og gleder meg til å gå inn i dem!

Ønsker deg en fortsatt god jul

Kari




tirsdag 24. desember 2013

Merry Christmas

Så er det julaften, og utenfor vinduet regner og blåser det noe helt forferdelig! Men jul er alltid hyggelig. Her samles vi tre generasjoner i kveld for å spise ribbe, medisterkaker og pølser. Desserten hos oss er hjemmelaget karamellpudding!


I år har jeg ikke sydd mye til jul. En mykoplasma lungebetennelse har satt meg ut av spill i flere uker. Men noen fylte hjerter i EPP fikk jeg laget i begynnelsen av måneden. Her er to hjerter satt sammen og fylt med litt fyllvatt. Pappen sitter fortsatt i, slik at hjertene blir litt stive og henger pent. Dekorativt og raskt å lage . Ideen fikk jeg fra Kathrines Quilte Stue.



Jeg sydde også to julegaver før jeg ble syk. De ble NESTEN ferdige, siste sting ble sydd i går... Jeg viser deg dem i dag. De er til brødrene mine, og ingen av dem er inne på min blogg idag! Mine brødre elsker å lage mat, og de er veldig flinke. Mønsteret er fra "My Quilt"


Dette har orange kanter fordi det passer godt med denne brorens kjøkken. Mens det andre er rødt!


Tror nok at dette blir populært hos dem begge to.


Jeg gleder meg også til pakker. Håper på noen myke, Quilte relaterte.... Nå er sylysten tilbake!

Ønsker deg en gledelig jul der du er.



Juleklem fra Kari.





mandag 9. desember 2013

Inne og utekos

Det er viktig å være litt snill mot seg selv i adventstiden, så da jeg fikk lyst til å sy en krans av 5 kanter etter besøket på Juleexpo, føltes det riktig å sette husvasken til side og gå for dette . EPP  går fort, blir pent og jeg er hekta!


I går var den ferdig og jeg er veldig fornøyd med resultatet!

Til slutt må jeg dele et bilde med deg. Sånn er været her nå, men grunnen til at jeg deler bildet, er den tekniske finessen som jeg ikke aner hvordan jeg har fått til..... Ja,ja . Har vel et skjult talent,da. Ha ha



Ha en fin uke der du er!

Kari


lørdag 7. desember 2013

Jul for to- og firbeinte .

I fjor til jul var jeg veldig fornøyd med å få brukt opp alle gamle julestoffer ,- trodde jeg. Men tror du ikke jeg fant en hel bunke julestoffer da jeg skulle rydde litt i boden her om dagen. Gamle julestoffer, VELDIG gamle, men en god Quilter kaster jo ikke....


En del var allerede kuttet opp i ferdige remser på 2,5 inch. Ikke vet jeg hva de er tenkt å brukes til, men jeg tenkte  det var greit å begynne med disse. Hadde ingen formening om hva det skulle ende opp i, men det skulle gå fort!
Begynte å sy remsene sammen til en lang remse, og så dobbelt og dobbelt osv... Etter en liten time så det slik ut


Men hv i all verden skulle jeg gjøre nå.? For stor til å være bordløper, for lite til å være slumreteppe...
DA kom jeg på det: vi har tradisjon for å stelle pent med dyra i jula. Det gjelder vel også hunder?
Lizzie måtte få et juleteppe.
Det var bare å sette igang og Quilte...
Noen større stykker ble til bakstykke ( så ble jeg kvitt litt mer)


Dobbel lukkekant sydd på med maskin

Og VIPS

Den lille damen er svært fornøyd, og gleder seg til jul!

Ha en fortsatt fin adventshelg

Kari


søndag 1. desember 2013

1.desember.


Ikke mye som minner om vinter og jul i Oslo akkurat nå. Her er stemningsrapport fra dagens tur på Tjuvholmen. Men inne er det nå adventspyntet og klart for mange gode stunder i sofa og lenestol.


Alltid hyggelig å finne fram de samme tingene år etter år, og så legge til LITT  nytt.


Ettermiddagen blir brukt til en del " hemmelig" sying og EPP.
Forrige lørdag besøkte jeg Juleexpo på Lillestrøm og ble inspirert til sy en juleløper til kjøkkenet.
Den er helt utenfor " skjema" når det gjelder prosjekter før jul, men jeg bare måtte..




Har kommet et godt stykke, så dette skal nok gå bra.

Ønsker deg en god adventstid!

Kari