lørdag 29. juni 2013

Tour de Fibre- etappe 1.

I går fikk jeg mulighet til å være med i Facebook gruppen Tour de Fibre,  Quilternes svar på Tour de France. Jeg meldte meg på. Det handler om å sy fram til målet i Paris 21.juli, og selvfølgelig er jeg med! Her er min 1. Etappe:



                             Slik så prosjektet ut i går kveld. I dag startet arbeidet:



Først måtte alle 16 blokker renskjæres til 12,5 inch.



Så kunne sammensyingen begynne. 16 blokker totalt.


Dagens etappe ble avsluttet  med at jeg sydde den innerste rammen og sydde den fast på to av sidene.
Resten får komme i morgen. Nå skal jeg sette meg ned med tv og et godt glass rødvin!


Ha en god lørdagskveld

Kari




fredag 28. juni 2013

Sommerplaner

Da er den lille ferien til Paris over og jeg er tilbake på jobb i ett par uker før 4 uker deilig ferie på hytta. Når den ferien er over skl jeg jobbe tre 3dager før jeg reiser med gode quiltevenninner til Birmingham og den store europeiske Quiltefestivalen! Gleder meg allerede, var der for to år siden og det var helt utrolig gøy. Har allerede begynt å tenke på hva jeg skal kjøpe.


Men først sal jeg tilbake på sysporet her hjemme. Flere uker siden jeg har sydd skikkelig nå, men det er meldt syvær i helgen og jeg er alene hjemme, bare meg og Horizon. Da skal vi kose oss.
I mellomtiden kan jeg vise fram det lille sticheryet jeg hadde med meg til Paris. Det er NESTEN ferdig. Mønsteret har jeg lastet ned gratis på nettet en gang i fjor.



                                 Vet ikke hva det skal bli, men det vil vise seg etterhvert...
                                 Håper å ha litt mer å vise fram når helgen er over.



Ha en fin helg der du er....

Kari





                                             

torsdag 20. juni 2013

Hjerter på en tråd



Søndag bestemte jeg meg for å sy en hjerteløper til. Den skulle være vertinnegave til Ida på sommerfesten til jobben, og jammen ble den ferdig i tide!


Slik ble den seende ut til slutt. Slett ikke verst, spør du meg.
Nå nyter jeg deilige dager i Paris , og syr mest i tankene, akkurat nå.


Ha en fortsatt fin uke.

Kari



søndag 16. juni 2013

A little bit of this and a little bit of that...




Deler av helgen ble nydt med solen strålende og temperatur godt over middels. Hva passer vel bedre da, enn å gjøre ferdig to små kaffebrikker? Jeg har sydd mange av disse nå med samme stoff i rutene. Disse ser allikevel helt annerledes ut fordi lukkekanten er lyseblå. Morsomt!


Denne kjøkkenduken sydde jeg i fjor og har blitt veldig glad i den. Gir meg den riktige følelsen av kjøkken" på landet". Den passer perfekt på hytta!

Isdag har jeg planer om å sy en ny hjerteløper. Trenger en vertinnegave til en sommerfest!

Ha en god søndag.

Kari

torsdag 13. juni 2013

Sommerplaner

Lenge siden sist, nå. Det skyldes rett og slett at jeg i det siste har sydd lite, og det lille jeg har sydd, er det for tidlig å vise fram ennå!
Men i går var det møte i quiltelaget mitt. Grethe Holmen snakket om en Quilters liv på Internett og hvordan hun forminsker mønster.
Mange tepper er store og Grethe har som de fleste av oss, begrenset plass. Hun er ekstremt god på forminsking.
Under ser du ett eksempel med teppet i original størrelse, og ved siden av Grethes versjon forminsket til 75% av full størrelse. Det ser litt mindre ut på bildet, men det skyldes at rammen ikke har kommet på ennå.


Vi hadde også besøk av quiltebutikken, Trådsnella fra Lørenskog. En fantastisk butikk med et utrolig godt utvalg. en av mine favoritter! Dermed kunne jeg sikre meg feriehåndarbeidet. Kjøpte mønsteret jeg har hatt lyst på en stund, nemlig Sue Daleys " Remember me".
I tillegg hadde hun med seg nydelige sommerstoffer som passet perfekt!




Nå gleder jeg meg til å sitte på terrassen på hytta og kose meg. For det kommer til å bli mange deilige sommerkvelder i juli dette året.
Og  Skulle det bli litt regn, har jeg jo noen maskinprosjekter som trenger å bli ferdige...


Ha en god sommerdag! Husk at sommerregn er veldig deilig å rusle i....

Kari