lørdag 30. mars 2013

Påskepuslerier...


Har brukt påsken til å sy denne søte " veggløperen" etter mønster fra Gail Pan. Valgte blått og hvitt slik at jeg kan " fornye" kjøkkenet litt. Her kommer noen detaljer:



I går ettermiddag fikk vi invitasjon til påskelunch i dag hos min bror og svigerinne. Veldig hyggelig, men det trengtes en vertinnegave! Min svigerinne eier og driver et hagesenter, så blomster er liksom ikke tingen... Hun har ett pasjonert forhold til alt som er orange og derfor var det enkelt å gå til hylla og finne fram noe som passer. Her er resultatet:


Fin liten duk til kjøkkenbordet! Er ganske sikker på at den vil falle i smak!


                     Ha en fin påskeaften!

                                                                  Kari


onsdag 27. mars 2013

UFO nr 1 ferdig!


Da er nok en UFO ferdig. Det ble ikke noe dobbelt sengeteppe, men et deilig og vårlig slumreteppe har vi nå fått! Nå er det bare en UFO igjen på prosjektet.


Nå er det tid for litt EPP!



God påske !

Kari

torsdag 21. mars 2013

Quilting

Jeg har ingen longarm maskin, men du verden så lange armer jeg er i ferd med å få...



Her er teppet " spent opp" på stuegulvet med god hjelp av maskeringstape og spraylim. Etter å ha festet ca 1000 knappenåler rulles det sammen og er klart for Quiltingen:


Jeg bruker alltid hansker når jeg frihåndsquilter. Det gir meg kontroll og mindre vondt i skuldrene...

Nå er det nok for i dag. Fortsetter i morgen, da blir jeg nok ferdig også. Bare rammen igjen nå..


Litt mer påske


Da er også den gamle påskeløperen funnet fram. Dette er et mønster fra islandske Disa, som jeg kjøpte på Lillehammer for flere år siden. Hittil har den vært min eneste påskepynt, men nå har jeg to. Sammen med mye blomster blir det nok påskestemning i heimen!


Må vise et detaljbilde av høna. Den er rett og slett applikert av bomullsvatt for å få et mykt og " fjæret" uttrykk, og jeg synes det fungerer!



Til slutt : begynnende vårstemning langs Oslofjorden!

Ha en god dag,

Kari

tirsdag 19. mars 2013

litt av hvert på en tirsdag.


klar for påske med AnnA Kas løper" Gårdshaner". Den er en passelig blanding av vår og påske, synes jeg. Morsom å sy. Gleder meg til å legge den på bordet når påsken nærmer seg.


I det siste har det blitt  mye stichery, og jeg fortsetter det blå arbeidet. tenkte det går an å lage flere blå ting som jeg kan pynte opp med på kjøkkenet! Det har aldri vært "blått"før...
Måtte jukse litt å prøve ett av motivene i "mine" farger,- da ble det gammelrosa og grønt! Det får bli en vårpute,tror jeg.


Til slutt må jeg vise fram årets bursdagsgave fra Trondheim- og quiltegården! Nydelige stoffer i litt forskjellig stil, som helt sikkert "finner sin plass" i noen prosjekter ut over våren.

Ha en fortsatt fin uke.
                                               Kari

søndag 17. mars 2013

Mer Camilla- søm!


Før Camilla dro hjem til Lillehammer ble det også tid til n liten pompadour. Lekre vårfarger.
Dekorsømmene på symaskinen måtte også prøves, og forsiden fikk en fin bølge av sløyfer.


Ha en fin uke!

                      Kari

lørdag 16. mars 2013

Besøk av Camilla


Her er sminkepungen til Camilla, som jeg ikke fikk publisert bilde av da den var ferdig. Stoffene fikk jeg av Camilla til jul, og da var det naturlig at hun fikk en liten sminkepung tilbake.

Denne helgen er Camilla på besøk her hos oss, og i dag har vi SYDD!!!


Her sitter Camilla i dyp konsentrasjon og syr pute til rommet sitt!- med overtransportør!

                      -Og her er det ferdige resultatet!! Veldig fornøyde både Tante og Camilla.

onsdag 13. mars 2013

Prinsipper for fall....


Jeg vil nødig være en prinsipprytter, og fleksibilitet er som kjent viktig. Jeg har derfor sett meg nødt til å kjøpe LITT stoff i det siste. Dette panelet satte i gang fantasien og prosjektene stilte seg i kø inne i hodet mitt, så da var det bare å slå til.


Måtte en tur til Kathrines Quilte stue også. Jeg har jo kjøpt mønster til Anna Ka's påskeløper og måtte ha 60cm bakgrunnstoff. Jeg hadde ikke noe som passet, helt sant. Fristelsen ble for stor, disse to vårstoffene måtte jeg ha ! Tror de gjør seg godt sammen med noe jeg allerede har.

Panelet blir nok brukt til julegaver... Og så får vi se hva som kommer ut av de andre stoffene etterhvert. Nå skal det syes påskeløper!


           
                                                   
                 Ha en fin dag
                                            Kari

søndag 10. mars 2013

Hjerter på en tråd...


I forrige uke fikk jeg se dette svenske mønsteret på nettet og falt pladask! Dette måtte jeg ha. Her kunne jeg både sy noe som gikk fort og som ville hjelpe meg å få brukt opp en del stoff.
Etter noen dager dukket stoffet opp hos min svenske " leverandør" Lapp Elisa, og jeg var ikke sen  til å bestille. På fredag lå mønsteret i postkassen og i går sydde jeg!



Her ser du et av hjertene før dekorbånd er sydd på, enkelt og utrolig effektfullt. Kjempemorsom å sy var den også. Det blir garantert flere varianter i forskjellige farger framover.
For å gi inntrykk av størrelsen legger jeg også ut et bilde der den ligger på bordet hos meg.

 

Ha en fortsatt god søndag!

Kari