torsdag 29. november 2012

Litt av hvert...


Etter at disse sticheryene hadde ligget ferdig lenge, fant jeg ut at de nå skulle bli julehjerter. Vrangsydde hjerter er jo ingen kunst og jeg gikk kjapt i gang- uten å lese mønsteret spesielt nøye.
Det gikk som det gjerne går når jeg er i "hurtigmodus" Den enkle arbeidsoppgaven ble komplisert fordi jeg ikke hadde fått med meg den enkle måten å gjøre det på. Denne gangen var det tilpassing av sticheryene som gikk meg "hus forbi", men de kom på etterhvert..

..

..ble fyllt akkurat passe..


..og ble faktisk ganske fine tilslutt!!!


Christmas-puten er også ferdig. Den venter på en "bror"- som kanskje kommer til denne julen....




Bare to dager igjen til adventstiden- Nyt den med et koselig sytøy,adventste og lussekatter!





mandag 26. november 2012

Restejul ennå en gang..



Så ble resteduken ferdig! Tror den kan gi mye farge til et hvitt rom i jula! Det beste er følelsen av å ha vært "flink" og fått redusert restekassa NOE, ikke at det synes veldig godt, men..



søndag 25. november 2012

Restefesten fortsetter...

Tidligere i høst sydde jeg dette juleteppet til en venninne. hun ville IKKE ha julefarger eller julestoff,så jeg måtte bruke andre. Teppet går derfor i rødrosa sjatteringer. Bildet "lyver" litt. Det er ikke fullt så rosa i virkeligheten.


Det ble mange stripesett til overs. Og siden jeg nå er i restemodus, ble disse i dag til 4 fine kuvertbrikker ved hjelp av ett (!) tilleggsstoff. Fornøyd!!!




torsdag 22. november 2012

Snart jul :-)



I denne mørke og våte novemberkvelden, kan det være godt å tenke på at det snart er advent stid og jul!
Da blir det i allefall lyst og koselig inne. Jeg har gjort ferdig mitt første lille juleprosjekt til hjemmet, et stichery fra Lynette Anderson. Nedenfor ser du litt detaljer.




 Kos deg i november. Det er nå vi trenger det!!!!

tirsdag 20. november 2012

Førjulsrester


Sterkt inspirert av Julie Kvammes foredrag i Nordstrand og Bekkelaget Quiltelag forrige onsdag, har jeg nå funnet fram og tømt resteposen med en blanding av svært gamle og svært amerikanske julestoffer! Mye "morsomt" er en dekkende beskrivelse. Det var mange biter, men ingen riktig store.
Jeg bestemte meg for å fortsette å følge Julies eksempel å sy en log cabin juleduk

Den kan neppe sies å være blant de mer "pene" ting jeg har sydd, men fargerik og levende er den.
Kanskje blir den fin på den hvite kommoden i gangen? Vi får se når den er ferdig.



Noen julegaver og litt småtteri har det også blitt. Fant et Tilda "må-ha" stoff med lekre porselenskopper.Dette brukte jeg sammen med noen eldre pastellstoff i enkelt rutemønster.
synes resultatet ble ganske så bra!  Restene ga meg tre mug-rugs. Fine vertinnegaver i førjulstiden.
Nå er det lukkekanter som skal syes.

onsdag 14. november 2012

Inspirasjon etter møte i Quiltelaget!

Har akkurat kommet hjem etter et flott møte i Quiltelaget mitt, Nordstrand og Bekkelaget Quiltelag. Kveldens foredragsholder var Julie Kvamme, som holdt et flott foredrag med lysbilder og tepper, alt laget av rester!! Tror jammen jeg må gå aktivt inn å gjøre noe med restehaugen. Vi hadde også butikk på besøk,Trådsnella fra Lørenskog. Mange fine modeller og spennende stoffutvalg.



Jeg slo til og kjøpte noe jeg har ønsket meg lenge... Sue Daleys teppe "It takes two" har jeg hatt lyst til å sy lenge, men det er et stort prosjekt, og det kommer til å ta tid...Stoffene til venstre kjøpte jeg hos Quiltefryd på lørdag,og er tenkt brukt til dette teppet. de andre stoffene er bare "kjekt å ha"

Men først skal det feires jul med litt nye juleting i huset, og kanskje noen gaver...





Huset skal få noen nye puter til jul i år. både nisser og engler, da blir det litt til alle rom!





mandag 12. november 2012

Glimt fra utstillingen



Dette teppet startet som mnd blokker i Quiltelaget. Jeg bestemte meg tidlig for å bruke blokkene sammen med broderier jeg hadde arvet etter mormor. Etterkvart dukket det opp broderier/ monogrammer fra både mormor og oldemor. Tilslutt fikk jeg en duk med engelsk broderi etter min tante. Da teppet var ferdig  ble det litt av et familieklenodium. 4 generasjoner som sammen har laget et teppe i 2012. Synd de tre andre aldri fikk oppleve det...




Dette teppet heter "A girls day out" jeg skulle sy det som et resteteppe i ledige stunder, altså ikke noe tidkrevende.... Applikasjon tar tid, så det droppet jeg! I stedet skulle jeg fargelegge og brodere motivene... Ja, du har nok tenkt ditt allerede, og du har helt rett: Det tok EKSTREMT lang tid! Først fargelegge, så gjøre prosessen på nytt med våt pensel og tilslutt sy rundt! Har aldri brukt så lang tid på et teppe før, men fint ble det. Under ser du noen detaljer. Teppet er quiltet av Anne Rønningen.



søndag 11. november 2012

vitamin Q - helg






Da er årets utstilling i quiltelaget over for denne gangen. Mange besøkende både i går og i dag. Det er moro å få lov å vise fram det en syr. Mange hyggelige kommentarer fra de besøkende. Hyggelig også å kunne sitte ned med en vaffel og en kopp kaffe i hygelig prat med likesinnede.- Og ikke minst er det hyggelig å kunne ha så god tid til å titte/handle i quiltebutikker. Denne gangen var det Quiltefryd og Baremaahadet,som sto for denne delen. Nå er det "quiltevær", så det er på tide å sette seg ned for å strte noen nye  juleprosjekt. Vet ikke ennå hva det blir, men lover å vise dem fram eterhvert...

lørdag 10. november 2012

Det begynner en lørdag kveld...

Ja, da er jeg så smått i gang med egen quilteblogg. Moro å ha et sted der jeg kan dele mine quilteopplevelser med "likesinnede"
Foreløpig er det mye jeg ikke kan på den tekniske siden, men takket være min gode hjelper Hanne, regner jeg med å få dette også på stell etterhvert.

Teppet til venstre sydde jeg på et kurs våren 2012. Jeg ble veldig fornøyde med resultatet og denne helegen henger det på utstillingen til Nordstrand og Bekkelaget quiltelag ,Nordseter skole i Oslo.